غوطهوری کامل حسی، هدف نهایی تجارب واقعیت مجازی است. واقعیت مجازی با مدلهای سهبعدی دقیقتر و کیفیت بهتر صدا، به کاربران این امکان را میدهد تا دنیای مجازی را تقریباً همانند دنیای واقعی دریابند و درک کنند. هرچند یکی از بخشهای واقعیت مجازی که برای توسعهدهندگان آن در طول سالیان گذشته همواره چالشبرانگیز و مشکل بوده است، بحث بازخورد بساوایی (لامسهای) است.
وارد ولورین شوید، یک واسط کاربری پوشیدنی لامسهای که به کاربران خود این امکان را میدهد تا یک شیء را که در واقعیت مجازی در دست گرفتهاند، حس کنند.
فناوری ولورین یک شیء را در واقعیت مجازی شبیهسازی میکند
این وسیله توسط «اینراک چوی» و تیمش در آزمایشگاه شیپ دانشگاه استنفورد ساخته شده است. وقتی که انگشتان دست حرکت میکنند، سیستمی از میلهها درون کشوی لغزنده مبتنی بر ترمز حرکت میکنند. وقتی یک انگشت یک شیء مجازی را لمس میکند، یک موتور کمقدرت لغزنده را میکشد و یا رها میکند تا میلهها با توجه به موقعیت قرارگیری شیء مجازی و ابعاد آن، جمع شده و یا رها شوند. این کار احساس لمس کردن یک شیء در واقعیت مجازی را شبیهسازی میکند.
دستگاه اختراعی آزمایشگاه شیپ اولین نمونه- و البته زیباترین نمونه- از این فناوری نیست. در حالی که این دستگاه کاربر خود را شبیه ولورین-شخصیت ابرقهرمان خیالی فیلمها- میکند، اما در مقایسه با سایر دستگاههای کنترل کننده لامسهای بسیار سبکتر و نسبتاً ارزانتر است. همچنین این دستگاه ما را یک قدم به تعامل با دنیای مجازی نزدیکتر کرده و به ما این امکان را میدهد تا چیزهایی را که عمدتاً نمیتوانیم تجربه کنیم، تجربه نماییم.
فناوری ولورین و سایر دستگاههای کنترل کننده لمسی برای واقعیت مجازی در سایر زمینهها- به جز سرگرمی- نیز مفید و کاربردی هستند. برای مثال در کاربردهای پزشکی، پزشکان میتوانند ازاین ابزار برای انجام بهتر جراحیهای بدون دست زدن به بیمار استفاده نمایند. قابلیتهای این دستگاه را تصور کنید، روزی خواهد آمد که ما نه تنها میتوانیم دنیای مجازی را ببینیم و بشنویم بلکه میتوانیم به معنای واقعی آن را تجربه و لمس کنیم.
واقعن هر لحظه علم در حال پیشرفت و رشد هست.
خبر جالبی بود ای کاش این فناوری ها در کشور ما هم جایی داشت
همه امیدی هست
ما و شما هستیم که کشورمون رو می سازیم